Zubní sklovina
Barva zubů v první řadě závisí na genech. Hodně lidí má již svůj přirozený odstín mírně nažloutlý. Nicméně z velké části ji ovlivňují látky, se kterými se chrup dostane do kontaktu. Na co si dát pozor? Některé látky naleptávají a poškozují zubní sklovoinu..
Seznam potravin, které škodí zubní sklovině
- citrusové plody a kyselé potraviny ( s obsahem krystalů fosforu a vápníku )
- káva a čaj - obsažené třísloviny, barví zuby do zluta až šeda
- borůvky a ostružiny ( pigmenty zbarvují sklovinu zubů )
- šťávy z tmavého ovoce ( arónie, granátové jablko...)
- mrkev a červená řepa ( pomůže pokud uvedené vylisujeme na šťávu )
- víno
- energetické nápoje a uměle slazené limonády
- cukrovinky
- ale také kouření a okusování nehtů
- více
A co naopak prospívá?
- po konzumaci nevhodných potravin vám prospěje žvýkačka - produkuje zásadité sliny
zobrazit více..
Loading...