Viróza, chřipka

Na chřipku a virózu je nejlepší se vyležet, vypotit, pít čaj s medem, dát si vývar a pořádnou dávku vitaminů v podobě ovoce či zeleniny. V ovoci je totiž poměrně hodně cukru, který zhoršuje zánět a doslova brzdí bílé krvinky v boji s infekcí. Zkuste do sebe vitaminy dostat skrze zeleninu, například v podobě okurky, hlávkového salátu, dýně, kyselého zelí.

Které potraviny při viróze a chřipce neprospívají?

  • alkohol, káva (kofein) - dehydratují tělosnižuje funkci imunitního systému 
  • polotovary či instantní polévky (obsahují nadbytek soli a rafinovaného cukru - zhoršují zánět)
  • džusy i 100 %
  • žaludek dláždí tučná, smažená, kořeněná jídla nebo hůře stravitelné celozrnné pokrmy
  • pro některé to může být i mléko a výrobky z něj, protože se po nich cítí více zahleněni
  • silný zázvorový čaj nebo kyselé ovoce 

Které potraviny při viróze a chřipce prospívají? 

  • česnek - syrový nebo tinktura, medvědí česnek
  • cibulová šťáva, působí proti kašli a zkracuje průběh chřipky či nachlazení
  • zázvor - nejvhodnější je slabý čaj z čerstvého zázvoru (ohřívací účinek)
  • chilli s černým pepřem přidáním do polévek, prospívá při nachlazení, podporuje vylučování hlenů
  • skořice s medem - antibiotický účinek, vhodné sladidlo
  • více
Zobrazit více Zabalit
Loading...