Vepřové maso

 

Vepřové maso na kmíně

Vepřové maso můžete použít v podstatě jakékoliv, nejvhodnější je ale kýta nebo ještě lépe kousek plece – ta je jako každé přední maso prorostlejší, měkčí a voňavější. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta. Osolte a opepřete. Cibuli pokrájejte nadrobno a spolu s masem orestujte na rozpáleném oleji nebo sádle dohněda. Kmín podrťte v hmoždíři a přidejte k masu. Nechte chvíli restovat, dokud se nerozvoní. Nakonec lehce zaprašte hladkou moukou a ještě krátce osmahněte. Podlijte vodou asi do poloviny výšky masa a duste přibližně třicet minut doměkka. Podle potřeby ještě dolévejte vodou. Podávejte s vařenými bramborami a posypané petrželkou.

Na 4 porce potřebujete: 

  • 700 g vepřové plece
  • koření . sůl, pepř + kurkuma, 2 lžičky kmínu
  • 2 cibule 
  • rostlinný olej nebo sádlo 
  • lžíce hladké mouky

 

 

zobrazit více..
Loading...