Umeboshi

V čerstvém stavu nesou umeboshi jedlé. Nakládají se do solného roztoku ještě zelené, červenou barvu získají přidáním listů shiso (příbuzný máty s výjimečným exotickým aroma). Umeboši obsahují proteiny, minerály a tuky v dvojnásobném množství než v ostatních plodech.
Švestičky umeboshi, které mají slanokyselou chuť, harmonizují náš organismus, který jevnějším tlakem prostředí a nekvalitní stravou často velmi poničený. Používají pro předcházení různým nemocem, jsou dobré na posílení odolnosti, na doplnění minerálních látek či doplnění enzymů a také jako podpůrná léčba při nemocech.

Umeboshi účinky a užívání:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • při častém škrábání v krku
  • při překyselení organismu – mají výbornou neutralizační schopnost
  • podporují činnost zažívacích orgánů.
  • při únavě a podobně
  • pro zvýšení odolnosti, přidáváme denně 1 až 1 švestky do jídla nebo nechat rozplynout v ústech
  • http://superpotraviny.webnode.cz/susene-plody/umeboshi/

Umeboshi, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Umešvestky pomáhají také při střevních problémech, jako je zácpa a průjem. Jsou to sice různé projevy, ale oboje nastává když vnitřnosti nepracují důkladně. Při otravách potravinami, znečištěnou vodou či oxidem uhličitým.

Zobrazit více Zabalit
Loading...