Triphala

Triphala je směs 3 ovocných plodů, Amalaki (Phyllanthus emblica), Vibhitaki (Terminalia belerica), Haritaki (Terminalia chebula), které působí v synergii, původem z Indie a využívala se hlavně na detoxikaci a regeneraci organismu Ajurvédskou medicínou.. Triphala patří k nejsilnějším prostředkům na pročištění trávícího systému a celého těla.

Účinky Triphaly (směs 3 bylin: Amalaki, Haritaki, Bibhitaki):

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • pročištění trávícího systému a detoxikace celého těla
  • čistí krev a odstraňuje toxiny uložené v játrech
  • podporuje činnost zažívacího, oběhového, močového a dýchacího ústrojí
  • silný antioxidant, působí proti stárnutí organismu
  • působí projímavě
  • působí proti negativním vlivům prostředí - stresovým faktorům
  • podporuje regeneraci a obnovu organismu
  • podporuje správnou životosprávu a přispívá k pravidelné stolici
  • eliminuje nadýmání, posiluje trávení
  • pomáhá při redukčních dietách
  • vyživuje svaly
  • pomáhá při anémii
  • podporuje mozkové funkce a koncentraci - brainfood
  • působí proti stresu, snížuje únavu a vyčerpání
  • prospívá při kožních ekzémech a akné
  • harmonizuje překyselený žaludek

Triphala, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Antioxidant
  • Normální činnost kardiovaskulárního systému - hladina cholesterolu v krvi
  • Normální trávení, normální činnost gastrontestinálního traktu, vylučování
  • Normální činnost jater
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Nervový systém, smysly, mysl, hlava, stres
  • Normální funkce reprodukčního systému
  • Normální funkce dýchacího systému
  • Normální stav pokožky
  • Normální funkce močových cest & metabolismus glukózy
  • Vidění, hlava, vlasy

Kontraindikace: triphala není vhodná pro děti do 3 roků, těhotné a kojící ženy, použití konzultujte s lékařem

Použití: do snídaňových směsí, na přípravu čaje, jogurtů, smoothie, salátů

Dávkování: 2-3 lžičky za den

TIP na 4 týdenní kůru s Triphalou (200 g): 1. týden po 1 lžičce, druhý a třetí týden zvýšit na 2–3 lžičky a poslední týden 1–2 čajové lžičky.

zobrazit více..
Loading...