Třešně a višně
Třešně obsahují spoustu jódu, hořčíku, draslíku, zinku, měď, vápníku, železa, křemíku, fosforu a vitamínů C, E, B, (B1, B2, B3, B6 ), P a betakaroten. Na území Česka je jejich pěstování
prvně doloženo ve 12. století. Třešně vás zachrání před předčasným stárnutím a navíc díky nim i zhubnete! Plody mají velikost 1-2,5cm, mají pecku a jsou známé pestrou škálou barev podle odrůdy , od žluté, červené, růžové až po tmavě rudé až černočervené druhy.

- dobře hydratuji, mají vysoký obsah vody - více jak 80%
Třešně a jejich účinky na zdraví:
- rozpouští kyselinu močovou, která se hromadí v těle při trávení masa (čerstvé třešně nebo višně)
- zdroj elektrolytů
- působí proti rakovině
- podporují proces hubnutí - dietní jídlo
- zdroj antokyanů a vitamínu C, E - antioxidanty, působí proti volným radikálům
- působí proti stárnutí
- při paradontóze
- pomáhájí pří zácpě, revma a dně
- působí proti zánětlivým procesům
- pomáhají při nespavosti
- příznivý vliv také na krvetvorbu
- pravidelná konzumace čerstvých třešní příznivě působí na játra a ledviny
- čistí krev, játra a ledviny
- zlepší mentální svěžest a imunitní systém
- více
Třídenní třešňová kůra: třikrát až čtyřikrát denně půl kila třešní. K tomu nezapomeňte pít dostatek vody a nic jiného nejezte.
Višně a jejich účinky na zdraví:
zobrazit více..
Loading...