Čirok, tzv. sudánská tráva

čirok je zemědělsky významná bezlepková teplomilná obilovina původem z Afriky ( Súdánu ) podobná kukuřici, slzovce nebo prosu. Je odolná proti suchu. Je základem národních Čirok zrno bílépokrmů v Africe a Asii. Čirok obsahuje bílkoviny , sacharidy, vlákninu,  tuky, minerály hořčík, železo, fosfor, draslík, mangan, měď, selen i zinek, a z vitamínů vitamíny skupiny B ( B1, B2, B3, B6 ), C,  H, PP.
 
 

Čirok a jeho účinky na zdraví:

  • stimuluje metabolismus a chuť k jídlu
  • podporuje hubnutí
  • prospívá pokožce a prospívá vlasům a nehtům
  • podporuje pevnost kostí a elasticitu svalů
  • pozitivní vliv na mozek a centrální nervový systém
  • podporuje zdraví srdce a cév
  • antioxidant ( polyfenolické látky )
  • posiluje nervový systém ( brainfood )
  • podporuje imunitní systém
  • odolává účinkům alkoholu a tabáku
  • zdroj polyfenolů
  • má vysokou nutriční hodnotu vzhledem k obsahu komplexních sacharidů a bílkovin
  • vhodný pro těhotné a kojící ženy
  • vhodný pro celiaki - bezlepková obilnina

Výrobky z čiroku:

  • čirok zrno
  • čiroková bezlepková mouka
  • čirokové otruby

Čirok?

zobrazit více..
Loading...