Černá ředkev (ředkvička)
černá ředkev je známa více jak 4000 roků, obsahuje velké množství vitaminů skupiny B(B1, B2, B6), beta-karotenu, C a E a bohatá je zejména na
draslík, fosfor, síru, hořčík, měď, železo i vápník.

Černá ředkev a její účinky:
- čistí (játra) a dezinfikuje tělo
- povzbuzuje imunitní systém
- antibiotické účinky (fytoncidy)
- mírní žaludeční a žlučníkové potíže
- podporuje činnost ledvin
- rozpouští žlučové kameny
- vhodná při zánětech dutin, revmatismu
- vhodná při aftech
- podporuje nervy
- posiluje dýchací činnost
- odstrańuje zácpu a nadýmání
- odporuje trávení a látkovou výměnu
- na viry, plísně a nežádoucí bakterie (šťáva z čerstvé černé ředkve)
- pomáhá při obtížích s močením
- prevence před počínající močovou inkontinencí
- snížuje hladinu cholesterolu (šťáva)
- pozitivní vliv na pokožku a vlasy
- omezuje padání vlasů
- při akné a dalších kožních problémech
- při nespavosti a bolestech
Doporučené množství: jedna malá bulva nebo 300 ml čerstvé šťávy
Použití: jako běžná zelenina
zobrazit více..
Loading...