Ořechová másla
Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin. Másla jsou vyrobeny z orˇi´sˇků šetrně praženy´ch horky´m vzduchem a na´sledně mlety včetně tenke´ slupky, ktere´ na sobě maji´. Di´ky tomu a take´ di´ky vy´běˇru spra´vny´ch odrůd mají unika´tni´ vlastnosti a chuť. Ořechová másla mají přirozeně vysokou energetickou hodnotu, jsou sytá a často velmi chutná až návyková. Poslední dobou jsou trendem u sportovců i tzv. proteinová ořechová másla, která jsou prakticky kompletním vysoce energetickým jídlem se zvýšeným obsahem bílkovin.
Ořechová másla a jejich účinky a výhody:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- vhodná pro sportovce
- zdroj proteinů
- dobře vstřebatelná
- dobře zasytí
- másla a jejich obsah se lépe vstřebává do organismu
- vhodné pro růst svalové hmoty, pro kulturisty
- lepší a příjemnější chuť
- více
- článek Ořechová másla a jejich použití
Druhy - ořechová másla:
- mandlové
- arašídové
- lískoříškové
- pekanové
- piniové
- kešu
- z vlašských ořechů
- z makadamových ořechů
zobrazit více..