Olivový olej
olivový olej patří mezi nejpoužívanější oleje ve studené kuchyni, zejména pro svoje účinky. A jak tento olej používat? Zásada je jednoduchá: spočívá v tom, že kloktáme, cucáme, sajeme, žmouláme v ústech olej a při tomto volném a nenásilném pohybu organismus vykonává léčení - čistí se. Olivový olej je zdroje vitamínu E a K.
Olivový olej a jeho účinky na zdraví:
- olivový olej (zdroj lipidů, které mají funkci jakési houby, která nasává toxiny)
- zevní použití - péče o pleť, ekzémech, při otocích, náhrada opalovacího krému
- chrání buňky před oxidačním stresem a brání organismus před škodlivými radikály
- zpomaluje i příznaky stárnutí
- snižuje hladiny škodlivého „LDL“ cholesterolu a naopak zvyšuje hladiny prospěšného „HDL“ cholesterolu
- působí protizánětlivě, čímž ještě lépe chrání srdce i celý organismus
- prospívá také při diabetu 2. typu, demenci a rakovině
- více
Dávkování: jedna lžička denně je zdrojem 500 kj
Použití: do salátů, těstovin, zálivek, ve studené kuchyni
Jak konzumují olivový olej ve světě?
Například Řekové průměrně spotřebují ročně 15 litrů olivového oleje na osobu, na druhém místě jsou Italové se spotřebou 13 litrů a těsně za nimi Španělé s 12 litry.
TIP na olejový peeling na pokožku:
do olivového oleje přidáte cukr nebo sůl, a vytvoříte tak olejový peeling, aplikace jedenkrát týdně
zobrazit více..
Loading...