Mléko

pro správné vstřebávání vápníku je důležité mít v pořádku střevo (sřevo dáme do pořádku stravou - zelenina, ovoce, ořechy, voda, minimum cukru a průmyslově upravovaných potravin) a to je v současnosti velký problém. Důležité je zjistit zda nemáme jakou potravinovou alergii, zda nejsou přemnoženy špatné baktérie, plísně a zda máme správnou střevní rovnováhu (např. mikrobiální, kterou mohou narušit antibiotika).

  • pro správně ukládání vápníku v těle je důležitá spousta faktorů, zejména vitamin K2

Mléko, pasterizované a nepasterizované?

  • nepasterizované mléko, mění se kasein pomocí enzymů tak, aby byl pro tělo prospěšný (střeva nebyly prostupná)
  • pasterizované mléko, paterizací se likvidují enzymy a tím pádem se stává kasein nebezpečný
Zobrazit více Zabalit
Loading...