Masový vývar
je zdrojem důležitých živivn, minerálních látek draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo) a vitamínů. Čím déle (od několika hodin do několika dní) se dělá, a čím kvalitnější a čerstvé suroviny, tím je kvalitnější. Správný masový vývar se vaří několik hodin na mírném ohni. Nemusí probublávat. Ve vodě horké mezi 86-95 stupni C se perfektně uvolňují všechny aromatické látky, pomalu se rozpouští kolagen a přitom vývar zůstane krásně čirý.
- kuřecí
- slepičí
- hovězí
- vývar z kostí
Jaký má masový vývar účinky:
- dobře zasystí a s dobrým kořením ( pepř, kurkuma) i prohřeje
- malý obsah kalorií, pozitivní je i obsah tuků
- podporuje látkovou výměnu
- zdroj vlákniny ( obsažená zelenina)
- snižuje krevní tlak
- posiluje imunitní systém
- detoxikuje játra
- vhodný při nachlazení a chřipce
- působí proti zánětům
- prospívá kloubům (fosfor a vápník)
zobrazit více..
Loading...