Masový vývar

je zdrojem důležitých živivn, minerálních látek  draslík, hořčík, fosfor, vápník a železo) a vitamínů. Čím déle (od několika hodin do několika dní) se dělá, a čím kvalitnější a čerstvé suroviny, tím je kvalitnější. Správný masový vývar se vaří několik hodin na mírném ohni. Nemusí probublávat. Ve vodě horké mezi 86-95 stupni C se perfektně uvolňují všechny aromatické látky, pomalu se rozpouští kolagen a přitom vývar zůstane krásně čirý.

  • kuřecí
  • slepičí
  • hovězí
  • vývar z kostí

Jaký má masový vývar účinky:

  • dobře zasystí a s dobrým kořením ( pepř, kurkuma) i prohřeje
  • malý obsah kalorií, pozitivní je i obsah tuků
  • podporuje látkovou výměnu
  • zdroj vlákniny ( obsažená zelenina)
  • snižuje krevní tlak
  • posiluje imunitní systém
  • detoxikuje játra
  • vhodný při nachlazení a chřipce
  • působí proti zánětům
  • prospívá kloubům (fosfor a vápník)
zobrazit více..
Loading...