Maso

Vařené maso odepere při trávení až 80% energie, na rozdíl od syrové živé stravy, které naopak energii dodává a spotřebuje pouze 10% energie. Lépe stravitelné je syrové a sušené maso.

Spotřeba masa ve světě se díky bohatnutí populace v posledních 60 letech zpětinásobila. Pokud to tak půjde dál, nepodaří se zabránit katastrofickému nedostatku potravin v následujících desetiletích.

Druhy masa:

Doporučená je kombinace masa s medem, který snižuje kyselost a tím podporuje lepší trávení masa. Lepší stravitelnost podporuje též kurkuma, která se používá jako koření při tepelné úpravě masa (kurkuma se rozkládá v tucích).

Rybí maso obsahem omega 3 kyselin pozitivně působí na zdraví:

mezi nejvýznamější ryby s obsahem omega 3 patří losos, sleď, pstruh, sardinky
  • konzumací se snižuje hrozba smrtelné srdeční příhody o 36 % 
  • snižuje riziko úmrtí o 17 %

Zdroj vitaminu B12 a železa

  • kuřecí a krůtí maso
  • vepřové a hovězí maso
  • dančí maso


Článek: 7 potravin, které obsahují více zěleza než červené maso

zobrazit více..
Loading...