Ledviny
Nezdravá strava a užívání farmaceutik nadměrně zatěžují lidský organismus, zejména játra a ledviny. Ledviny regulují množství tekutin v
těle. Pokud je jich nadbytek, vyloučí je močí ( během procesu získávání živin z potraviny vznikají toxíny a produkty metabolismu), pokud jejich nedostatek, jsou schopné je zadržovat. Ledviny navíc ještě upravují hladinu minerálů (sodíku, draslíku, vápníku..) vytváří i mnoho hormonů, které jsou následně krví distibuovány do celého těla. Řídí tak např. krevní tlak, tvorbu červených krvinek, vstřebávání vápníku ve střevech)

Ledviny jsou klíčovým bodem, kde dochází k čištění těla a vyplavování škodlivých látek. Více
- v případě oslabených ledvin, je dobré konzumovat hovězí vývar se zeleninou (vařený na plynovém sporáku se zakrytou pokličkou při mírném varu po dobu min. 24hodin i několik dní)
Superpotraviny podporující činnost ledvin
- ostropestřecový olej
- Goji, kustovnice čínská
- olej z černého kmínu
- odvar z dubové kůry - vhodný na zánět ledvin (dubová kůra se získává z mladých větví max. 3 cm v průměru a v tenké vrstvě se suší)
- černý rybíz - působí jako prevence proti ledvinovým kamenům
- květák - čistí ledviny a močové cesty
- černý sezam
- ostružiny
Byliny podporující správnou funkci ledvin:
- Zlatobýl
- Chanca piedra - tzv. drtič kamenů
- Celer
- Kořen hortenzie
- kořen proskurníku
- Pampeliška
- Petržel
- Ladec nachový
- Medvědice lékařská
Příznaky špatné činnosti ledvin:
- vodnaté váčky pod očima, někdy i tmavé
zobrazit více..
Loading...