Kolagen

Kolagen je základní stavební bílkovinou v lidském organismu a podporuje práci buněk tvořících lidské tkáně. Ovlivňuje i vzhled a kvalitu vlasů, nehtů či zubů. Nedostatkem kolagenu vznikají vrásky, celulitida, pokožka je suchá, ztrácí se lesk nehtů a vlasů a začíná nevyhnutelný proces stárnutí.

Pro doplnění kolagenu se doporučuje jej užívat přímo z potravin nebo přijímat látky, které vlastní tvorbě kolagenu napomáhají (zelí, tmavozelenou zeleninu, sóju nebo červené ovoce). Pro pokožku můžeme zevně stimulovat produkci kolagenu pomocí krémů, sér, gelů a tělových mlék.

  • Kolagen je stavebním kamenem celého našeho těla. Spojuje kolagenovými vlákny uvnitř těla téměř vše

Kolagen a jeho účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • podporuje zdraví kloubů, posiluje elasticitu chrupavky
  • pomáhá nahrazovat odumřelé buňky, zlepšuje elasticitu pokožky
  • kolagen je látka (působí jako mazadlo), která je důležitá pro bezproblémové a bezbolestné fungování kloubů
  • kolagen a želatina podporují růst vlasů, regeneraci a zdravý vzhled kůže a pomáhají udržovat pevné nehty
  • stará se o pružnost, pevnost a strukturu tkání, jako jsou kosti, vazy, šlachy, chrupavky i kůže
  • více

Zdroje kolagenu:

  • Inca Collagen
  • Collalloc
  • ryby s obsahem Omega 3, ústřice,
  • irských mech, zdroj přírodního kolagenu
  • proteiny (ořechy - mandle, vlašské ořechy, semínka - chia, obiloviny - quinoa, luštěniny - soja)
  • červená a tmavozelená zelenina
  • sója
  • hořčík podporuje produkci kolagenu
  • kefír, probiotická potravina stimuluje tvorbu kolagenu, vyrovnává pH pokožky
  • pupečník asijský (gotu kola), podporuje tvorbu kolagenu v kostech a chrupavkách
  • hloh obecný - hlošinky, chrání kolagen, bílkovinu tvořící součást pojivové tkáně, která je poškozena některými nemocemi, především artrózou a artritidou
  • lékořice lysá, vhodná při nemocnění kloubů, dnou, revmatismem, používá se k obnově pohyblivosti kloubů při léčbě artritidy, revmatismu, omlazuje pokožku a stimuluje tvorbu kolagenu
  • bršlice kozí noha, preventivně působí proti ztrátě kostní hmoty, pozitivně působí na obnovu hustoty kostí
  • vývar z kostí, posiluje kosti, sliznice, pokožku, trávení a imunitní systém
  • hřebíček, aktivuje vnitřní kolagen, zpomaluje tvorbu vrásek (vnější aplikace hřebíčkového oleje)
  • neem (Zaderah indický), napomáhá hojení ran a vytváření kolagenových vláken

Hydrolyzovaný kolagen a hydrát kolagenu?

  • Hydrolyzované kolageny jsou hovězí, vepřové, drůbeží, koňské nebo rybí (mořské i sladkovodní z volných lovišť). Vyrábí se z levnějších surovin vznikajících při opracování masa (šlachy, kosti, chrupavky, kůže, pařáty, kopyta, žábry, šupiny, ploutve, hlavy). 
  • Hydrát kolagenu se získává z ručně opracovaných kůží tolstolobiků pocházejících z přísně kontrolovaných rybích eko farem krmených nízkotučnou a vegetariánskou stravou. Ta je zárukou absence těžkých kovů, o kterých se v souvislosti s mořskými i sladkovodními rybami stále častěji mluví.
  • nativní hydrát kolagenu je živý kolagen nové generace, který vznikl po 14letém výzkumu. Je téměř identický s lidským kolagenem, tělo ho přijímá jako látku sobě vlastní. Dokáže obnovit potřebné množství v těle, podporuje regeneraci a tvorbu vlastního kolagenu v tkáních. Pochází z čistého lůna přírody a je tak čistý, jak nejčistší kolagen může být.


zobrazit více..
Loading...