Kiwi

Kiwi (čínský angrešt), exotické ovoce, je výborným zdrojem vitaminu A, B (B1, B2, B6) C, E a K. Z minerálů kiwi obsahuje vlákninu, minerály, velké množství draslíkuKiwi spolu s dalšími minerály, jako je vápník, hořčík a fosfor, a lutein a zeaxanthin
. Kiwi obsahuje cca od 80 do 150 mg vitamínu C na 100 g ovoce. Vědecké studie hovoří o tom, že při konzumaci zhruba 2 až 3 plodů denně dochází v lidském těle k různým změnám. Především se redukují tuky v krvi a sníží se i její srážlivost. Ostatně tyto účinky se nápadně podobají těm, jež vyvolává acylpyrin mající ovšem často vedlejší účinky. . Zapomenout nelze ani na velmi silné antioxidační účinky kiwi.

Kiwi a jejich účinky na zdraví:

  • zdroj antioxidantů (flavonoidů a karotenoidů ), které působí proti volným radikálům
  • prospívá při makulární degeneraci
  • zlepšuje kardiovaskulární systém
  • přispívá ke snížení krevního tlaku
  • posiluje celý imunitní systém
  • Kiwi je nejbohatším zdrojem kyseliny askorbové
  • zdroj vitamínu C, podporuje tvorbu kolagenu, díky němuž si pokožka zachovává pružnost a elasticitu
  • snižuje riziko makulární degenerace (lutein)
  • má nízký glykemický index, proto je vhodný i pro pacienty s diabetem
  • obsažená vláknina navodí pocit sytosti, podporuje funkce trávicího systému a zlepšuje pohyb střev
  • prospívá látkové výměně, zpevňuje cévy a žíly
  • brainfood, působí proti stresu a depresím (vitamíny skupiny B)
  • zdrojem energie nejen pro sportovce
  • obsahuje lutein a zeaxanthin, jež napomáhají dobrému zraku
  • více
Země původu: Kiwi pochází z Číny
Největší světový producenti: Čína, Nový Zéland
 

Je hnědá slupka kiwi jedlá

pokud odstraníme všechny chloupky, tak ano, obsahuje totiž složky aminokyselin, podporující zdravý spánek
 

sušené proslazené plátky kiwi?

 

zobrazit více..
Loading...