Kešu ořechy

Kešu oříšky jsou plody tropického ledvinovníku, nejčastěji se pěstují v Indii a Vietnamu, ale též v Africe. Kešu jsou výjimečným zdrojem omega kyselin, podporují regeneraci při únavě. Úroda z jednoho stromu je pouze 60 až 80 kg vyloupaných kešu. Kešu ořechy Více o kešu naleznete zde.

Kešu oříšky a jejich účinky:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • brainfood (podporují paměť koncentraci a další mozkové funkce)
  • zdroj zdravých rostlinných tuků (omega kyselin)
  • podporují trávení a regeneraci
  • vhodné pro vegany, vegetariány a vitariány
  • působí proti únavě a podporují regeneraci
  • kešu ořechy jsou bohaté také na lutein a zeaxantin, tyto karotenoidy jsou zásadní pro zdravé oči
  • obsahují taniny neboli třísloviny, které vyvolávají stahy svalů a vlásečnic, čímž brání všemožným škodlivinám, aby pronikaly do krve, jsou nesmírně užitečné pro zmírnění krvácení a chrání před nemocemi srdce
  • obsažené železo a měď se podílejí na zdravé krvi
  • zdroj omega-3 mastných kyselin, podporují kardiovaskulární systém, mozek a jsou důležité pro lidský metabolismus
  • obsažené vitamíny skupiny B mohou být pomocníky při depresích, úzkostech, strachu, podrážděnosti a psychózách
  • http://superpotraviny.webnode.cz/orechy/kesu-orechy/

Kešu ořechy, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Varianty kešu ořechů:

Použití: pro přímou konzumaci, při pečení, v kuchyni

Zajímavost: využívají se i listy, jejichž extrakt se přidává do některých zubních past pro posílení dásní

Použití: pro aktivaci žádoucích enzymů je vhodné kešu před konzumací cca 2 hodiny namáčet

Kešu nahradily v rostlinné stravě sýr. A nejenom to. Příznivci tohoto stravování z nich připravují například náplně do oblíbeného cheesecaku. Velmi jednoduchý je i postup na sýrovou omáčku a sýry mnoha druhů – mazací, mozzarellu, eidam a dokonce i hermelín.

Kontraindikace: použití konzultujtes lékařem

Skladování:

Čeleď:

Lidové názvy:

Signatura:

Zobrazit více Zabalit
Loading...