Jedlá přírodní sůl
Sůl společně s cukrem patří mezi návykové látky, jejich nadměrná konzumace poškozuje zdraví a může být příčinou chronických zánětů a jiných onwmocnění.
Himalájská sůl růžová
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- působí jako prevence proti svalovým křečím
- podporuje zdravé nosní dutiny
- působí proti překyselení
- podporuje resilienci, a osu MTM
- používá se při konzervaci potravin
- je zdrojem minerálních látek
- více
Himalájská růžová přírodní jedlá je alternativou rafinované soli s obsahem minerálů. Přírodní růžová krystalická himalajská sůl je zdrojem vápníku, draslíku, hořčíku, železa, zinku, manganu, stopové množství jódu. Lze používat k kuchyni na solení jako bežnou sůl, je chuťově jemnější. Růžové zbarvení soli je způsobené oxidem železitým a dalšími minerály. Těží se ručně, je omývána a sušena na slunci.
Použití: Pro relaxační koupele – pro zlepšení pleti a odvedení toxických látek z těla, pro dochucení jídel, snadno vstřebatelná.
Druhy himalájské soli:
- růžová jedlá himalajská sůl (jemná nebo hrubozrná)
- černá himalájská sůl (vulkanická, nazývaná kala namak)
Mořská jedlá sůl
Epsomská sůl potravinářská
- pro vnější i vnitřní užití
- pro relaxační koupele
- Epsomská sůl a její použití