Javorový sirup

Javorový sirup je přírodní tradiční sladidlo z Kanady vyráběné podle speciální receptury z mízy cukrového javoru Největším producentem javorového sirupu je Kanada (cca 80%). Na jeden litr sirupu je proto zapotřebí až 40 litrů mízy, to je množství, které vyprodukuje za sezónu jeden strom.

Použití: Javorový sirup se používá na dochucení uzenin, zmrzliny, čaje a kávy, různých druhů lívanců, pečiva, koláčů, palačinek, ovesných vloček a kaší nebo se může použít jako přírodní sladidlo místo rafinovaného cukru, který dle vědců přispívá k rozvoji Alzeimerovy choroby.

Kvalita javorového sirupu se určuje podle jeho zbarvení a chuti. Čím je sirup světlejší, řidší a chuť jemnější, tím je výsledný produkt cennější. Podle toho se také řadí do kategorií:

  • Golden
  • Amber
  • Dark
  • Very Dark.

Ty všechny dnes už spadají do třídy A (dříve existovala i třída B, C, D). V Kanadě můžete narazit také na číselné stupňování od 1 do 3.

Více o javorovém sirupu naleznete zde.

Javorový sirup a jeho účinky:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • zdroj protioxidantů
  • brainfood –
  • podporuje odolnost, resilienci a osu MTM
  • bez obsahu lepku
  • má nízky glykemický index 53, obsahuje do 5 % fruktózy, do 5 % glukózy a zhruba 66 % sacharózy
  • čistě přírodní sladidlo z mízy javoru cukrového
  • superpotraviny.webnode.cz/prirodni-sladidla/javorovy-sirup2/

Javorový sirup, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • nemá

Javorový sirup a jeho kvalita se posuzuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup.

zobrazit více..
Loading...