Jablko
Jablko je svázáno s člověkem již od prvního biblického hříchu. Jablko je též symbolem moci u králů společně s žezlem. Ale má také účinky na zdraví: snižuje hladinu LDL, díky obsahu protioxidantů působí proti volným radikálům a zpomaluje proces stárnutí. Jablko je lehce dostupná česká superpotravina, která zasytí a dodá energii. Zdroj vitamínu C, E, draslíku, železa, bóru.
Jablka a jejich účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- zdroj energie
- zdroj vlákniny, která prospívá při očistě, trávení a peristaltice
- v podobě křížal jsou zdrojem vlákniny a jako zdravé mlsání
- podporují činnost střev a střevní flóru
- brainfood
- harmonizují střevní flóru, podporují imunitní systém
- obsahují polyfenol florizdin (antioxidant) například funguje jako prevence před vznikem osteoporózy
- obsažený bór posiluje kosti
- antioxidant (vitamin Ca E), působí jako prevence před nádorovým onemocněním
- pomáhají snižovat hladinu "škodlivého LDL"
- obsahují fenolické kyseliny, díky kterým se astmatikům lépe dýchá
- vitamin C, který pomáhá uvolnit dutiny a prospívá plicím
- více
Kyselé syrové jablko obsahuje kyselinu jablečnou, která vyvolává dráždění sliznice, dušením jablka se snižuje jeho kyselost a zlepšuje stravitelnost (nemá však živou energii a enzymy). Pokud se při dušení přidá skořice, uchová se zásaditost jablka (zvýší se stravitelnost a snižuje množství kyseliny jablečné). Měli bychom jíst maximálně 2 kyselá jablka denně.
zobrazit více..