Granátový sirup, grenadina

p>Granátové jablko je zdrojem aminokyselin i neesenciálních, ve vodě rozpustných polyfenolů, cukrů, vitamínů ( kyseliny askorbové, vitamínů skupiny B ( B1, B2, B3, B6, B12, )  , E , PP ; K a stopových prvků - fosfor, vápník , hořčík , draslík , železo , sodík, dále tanin a pektin.  Granátové jablko je vydatným zdrojem draslíku, nejvíce ze všech ovocných šťáv.

Granátové jablko a jeho účinky na zdraví:

  • podporuje trávící systém
  • podporuje činnost srdce ( díky draslíku )
  • antioxidační účinky
  • stimuluje žaludek
  • pomáhá při průjmu
  • podporuje imunitu
  • čistí krev
  • snižuje vedlejší účinky antibiotik
  • odvádí toxiny
  • působí jako prevence před vznikem nádorů
  • pomáhá při anémii
  • zlepšuje stav kůže a zraku
  • podporuje metabolismus sacharidů
  • vhodná pro vegany
  • koření na jehněčí maso a zeleninu - grenadina

více o účincích granátového jablka

Použití: na přípravu alkoholických i nealkoholických koktejlů, na palačinky , vdolky, zmrzliny a chutné pečivo, stejně jako některé pokrmy z masa - zejména vepřové a jehněčí maso.

Chuť: hořkosladká

Jak si připravit grenadinu doma?

  • smícháme šťávu z granátového jablka ( nebo vyloupaná a propraná červená zrníčka granátového jablka ) s cukrem v poměru 1 : 1 ( můžeme přidat i citronovou šťávu )
  • směs za stálého mícháni přivedeme postupně k varu
  • na mírném ohni ponechte 5- 10 min. ve varu
  • nechte vychladnout a lahodný sirup je připraven
  • po vychladnutí dáme do sklenic

TIP na nápoj s grenadinou 

  • smíchejte pomerančovou nebo ananasovou 100% šťávou s grenadińou
Zobrazit více Zabalit
Loading...