Ginkgo biloba

Ginkgo biloba (jinan dvoulaločný) má typický tvar zelených listů (vějířky)  V tradiční čínské (TCM) a japonské medicíně se extrakty z ginkga používaly již před tisíci roky.

Ginkgo biloba (jinan dvoulaločný) a jeho účinky:

Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
  • protioxidant – působí proti volným radikálům
  • podporuje duševní rovnováhu
  • podporuje kognitivní funkce
  • snižuje meteosenzitivitu
  • podporuje mozek a mozkové a nervové funkce (brainfood), podporuje paměť, soustředění, koncentraci a vitalitu
  • má prohřívací účinek (eliminuje pocity studených rukou a nohou)
  • tlumí projevy stárnutí a podporuje dlouhověkost
  • jinan se dá kombinovat se zeleným čajem, macou peruánskou, ženšenem, guaranou ad.
  • http://superpotraviny.webnode.cz/prasek/ginkgo-biloba/

Ginkgo biloba, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Normální činnost mozku
  • Duševní rovnováha
  • Mikrocirkulace krevního systému
  • Kognitivní funkce
  • Antioxidant
  • Periférní oběhový systém (oči, sluch)

Jak připravit tinkturu z listů ginkgo biloby?

250 g čerstvých listů nakrájíme na drobné kousky, zalijeme 1 litrem 60 % lihu a necháme 4 týdny louhovat, následně scedíme přes plátno. Ženy mají užívat 3 × denně 20 kapek tinktury a muži 25 kapek.

Příprava nálevu z jinanu:

Čerstvé listy (250 g) zalijeme vroucí vodou (500 ml) a necháme louhovat a scedíme. Pokud používáme sušené listy, tak potřebuje jednu lžičku na cca 200 ml vody a louhujeme cca 5–10 min. a pak scedíme.

Zobrazit více Zabalit
Loading...