Ghí, přepuštěné máslo
Ghí (tzv. přepuštěné máslo) je čistý bezvodý máselný tuk vyrobený z kravského mléka s malým obsahem laktózy. Odpařením vody a současně oddělením mléčné bílkoviny dostaneme čistý tuk obsahující vitamíny, minerály a antioxidanty. Ghí je považováno za elixír života. V našich zeměpisných šířkách se přepuštěné máslo nazývalo šmolc. Ghí se nepřepaluje až do teploty 240 °C (kouřový bod 250 °C). Přepuštěné máslo můžeme použít na restování zeleniny, na pečení, na smažení topinek a palačinek, na maštění brambor.
- ghí (přepuštěné máslo) neobsahuje laktózu, bezlepkové ( vhodné při problémech s tolerancí na mléčné bílkoviny )
Ghí a jeho účinky:
Upozornění: níže uvedení uvedené informace (připisované vlastnosti ve smyslu zabránění určité lidské nemoci, schopnosti zmírnit ji nebo ji vyléčit) nejsou schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU a nelze tyto účinky považovat za schválené lékařské účinky, jde tedy o neschválené nepotvrzené tvrzení, přestože byly převzaty z "odborné literatury"či informačního a vyhledávacího portálu seznam.cz. Provozovatel stránek AWAshop.cz upozorňuje, že nezodpovídá za špatné vyložení uvedených informací.
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
- pomáhá při chrápání
- pomáhá při trudovitosti
- podporuje CNS a nervovou soustavu – brainfood
- prospívá trávení, je dobře stravitelné
- působí přiznivě na pokožku a vyhlazuje ji
- zceluje mírné popáleniny
- zdroj omega kyselin
- na rozdíl od másla nežlukne
- má výborné konzervační účinky
- má regenerační účinek
- napomáhá při očistnéhom procesu
- podporuje resilienci lidkého organismu
- vhodný i na pleť - pleťové tonikum, lze použít i jako masážní prostředek
- na popraskané rty
- zdroj elektrolytů
- http://superpotraviny.webnode.cz/jedle-oleje/ghi-prepustene-maslo/
Ghí (přepuštěné máslo), schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá
Použití: Místo másla a oleje, do obilných kaší, pomazánek, polévek, při dušení zeleniny, při pečení.
Při přímé konzumaci doporučujeme jednu lžíci na den.