Domácí nutella
Jak si vyrobit domácí nutellů z lískových ořechů, datlí a kakaa:
- 200g lískových ořechů-nerestujeme
- Hrst vypeckovaných datlí (alternativně přírodní sladidlo nebo datlovou pastu)
- Kakaový prášek podle chuti, já dávám polévkovou lžíci, ale mohou být i 4 lžíce
- alternativně 1-2 lžíce rostlinného mléka
- Na mírné rozředění, pokud bude potřeba. 100ml mléka, kdo s ním má problém, dá vodu, nebo lžíci neutrálního oleje, například slunečnicový, ten nemá žádnou výraznou chuť. Ale pozor, ořechy samy o sobě jsou tučné, mě se víc daří ředit mlékem a déle mixovat.
Nejprve umixujeme ořechy, děláme to tak dlouho, dokud nezačnou pouštět olej. Pokud se nám to nevede, nevadí, přidáme tekutinu, datle, kakao a mixujeme vesele dál. Každý nemá profi mixér nebo sekač co rozdrtí i buvolí kost, tak se nelekejte, když budete mít pocit, že rozmixované ořechy jsou stále suché. Proto si pomáháme tekutinou či olejem. No a to je všechno, ? máme hotovou čoko-ořechovou pomazánku, kterou sníte sami a teprve druhý pokus předložíte dětem.
Domácí nutella z více druhy ořechů
ořechy na močíme přes noc ve vodě a všechny níže uvedené ingredience důkladně umyxujeme do hladka. Pokud je směs moc hustá doředíme mlékem, vodou.

- hrst mandlí (cca 50-60g)
- hrst lískových oříšků
- hrst kešu ořechů
- přírodní sladidlo - 100g
- 50g nepraženého RAW kakaa (alternativně karob)
- špetka soli
- případně přichutit skořící nebo vanilkou
- alternativně můžeme použít i para, vlašské nebo pekanové ořechy
Skladování: v lednici nebo ve sklepě
zobrazit více..
Loading...