Datlový sirup

Datlový sirup se vyrábí z čerstvých datlí, které se vypeckují a povaří s vodou. Směs se přefiltruje a zahustí na tmavý hustý sirup.  Datlový sirup je zdrojem sacharidů- 62,5 % , vody - 30 % , tuků - 0,55 %. Datle jsou zdrojem hořčíku, draslíku, železa, fosforu, kyseliny listové a dalších vitamínů ze skupiny B.

Datlový sirup a jeho účinky:

  • odkyseluje organismus
  • přírodní sladidlo s obsahem vitamínů a minerálů
  • detoxikuje organismus
  • ochraňuje buňky před volnými radikály
  • podporuje trávení - zdroj rozpustné i nerozpustné vlákniny
  • nezvyšuje rapidně glykemický index
  • postupně uvolňuje cukr do krve
  • dodává energii průběžně
  • zklidňuje nervový systém - brainfood
  • zdroj tryptofanu

Chuť: příjemná melasovo ovocná, má tužší medovitou konzistenci než Sirup z agave, chuťově však patří mezi nejlepší sirupy

Jak si připravit datlový sirup na slazení?

vypeckované datle namočte na cca 2 hodiny ( můžeme je přejít i horkou vodou ) a následně rozmixujte na pastu ( v ledničce vydrží cca 7-14 dní ) a následně můžete použít pro slazení kaší, koktejlů, smoothie, jogurtů, pudinků, musli, palačinek, raw dezertů a pečiva. 

TIP pro klidný spánek:  3 lžíce datlového sirupu rozmícháme ve sklenici mléka, popíjíme cca 30 - 60 min před spaním ( může být i kombinace medu s mlékem )

Přírodní sladidla - další alternativy

Základní druhy cukrů

  • Sacharóza - bílý, nebo také řepný cukr
  • Glukóza - hroznový cukr
  • Fruktóza - ovocný cukr
  • Maltóza - sladový cukr

Kde koupit datlový sirup?

Čínské datle - Jujube, znáte je?

Loading...