Chlorofyl

Chlorofyl vzniká u rostlin při fotosyntéze (barvivo, která dává rostlinám typickou zelenou barvu). Zajímavostí je, že základní molekula chlorofylu je téměř shodná s molekulou hemoglobinu (krevní barvivo, díky kterému červené krvinky mohou transportovat kyslík z plic do buněk celého těla). Chlorofyl podporuje krevní oběh, funkci střev, zažívání, imunitu, posiluje srdce (srdeční sval), mírně odvodňuje, zabraňuje růstu ledvinových kamenů a napomáhá regulovat astma. Více o účincích chlorofylu zde.

Přírodní zdroje chrolofylu:

  • green foods (zelené potraviny) - zelený ječmen výhonky, chlorella, alfalfa - tolice vojtěška, nopál, spirulina, moringa, matcha tea

  • řasy a sinice
  • zelenina (např. brokolice, špenát, petržel, kopřivy, jitrocel, řeřicha, pažitka, natě)

  • divoké bylinky (medvědí česnek) a traviny

  • v každém kousku zeleně (listy, lusky, natě)

Chlorofyl, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

  • Tvorba hemoglobinu

Tekutý chlorofyl (tekuté zelené slunce) a jeho účinky:

Při jeho konzumaci svému tělu dodáváme spoustu také vitamínů. Chlorofyl obsahuje bílkoviny, měd, hořčík, železo, vápníků, vitamín K, B9 a C. Hlavní účinná složka: sodno-měďnatý chlorofylin získaný z vojtěšky, obsahuje dále rostlinný glycerin (stabilizátor), mátový olej (látka zvýrazňující chuť a vůni). Denní dávka 15 ml působí na organismus jako 0,4 kg zeleniny.

Tekutý chlorofyl a jeho účinky:

  • přispívá k tvorbě hemoglobinu (podporuje přenos kyslíku)
  • podporuje tvorbu červených krvinek
  • působí protizánětlivě
  • podporuje očistu organismu (neutralizuje toxiny) a působí proti překyselení těla (reguluje acidobazickou rovnováhu)
  • urychluje regenerace tkání
  • neutralizuje tělesný pach a zápach z úst
  • prospívá odolnosti a resilienci organismu
  • podporuje proces hubnutí
  • antioxidanty působí proti stárnutí (anti-aging)
  • podpotuje vitalitu, energii
  • regeneruje unavené oči
  • důležitý pro normální funkci svalů, nervů a srdce
  • zpomaluje stárnutí pleti, dodává jí potřebnou pružnost a svěžest, při vnějším užití chlorofylu
  • více
Zobrazit více Zabalit
Loading...