Brusinky

Brusinky obsahují silné antioxidanty, které bojují proti různým infekcím (bakteriální a virové ) a snižují hladinu "špatného" cholesterolu. Vzhledem k tomu, že po celý roknemáme čerstvé brusinky, musíme hledat alternativní zdroje antioxidantů. Plody brusnice se cení zejména pro vysoký obsah vitaminů C, K a E. Dále obsahuje i mnoho minerálů, jako je mangan, hořčík, draslík, vápník a fosfor.

  • šťávu z plodů brusinek
  • sušené plody
  • sušený prášek z plodů
  • mražené plody

Sušené brusinky jsou zdrojem vlákniny, bílkovin, sacharidů, minerálů ( fosfor a hořčík, mangan, draslík, železo, zinek, vápník a měď ) a vitamínů A, C, E, K a vitaminy skupiny B ( B6, B12 ).

ul>
  • na močové cesty (infekce močového měchýře)
  • pro prevenci a zmírnění infekce močových cest 
  • zlepšení imunity
  •  prevence proti některým typům rakoviny, zlepšují funkci imunitního systému a snižují krevní tlak 
  • mají silný antioxidační účinek
  • brání tvorbě ledvinových kamenů 
  • látky obsažené v brusinkách totiž ztěžují bakteriím usazovat se na povrchu sliznic, a tím zabrání dalšímu rozšíření infekce
  • prevence srdečních onemocnění (chrání před arterosklerózou)
  • proti rakovinové účinky (rakovina prsu)
  • brání vzniku zubního kazu
  • prospívá při léčbě žaludku a střev 
  • posiluje zuby a kosti (díky minerálům, hlavně vápníku)
  • příznivě působí i na naše zuby, jelikož snižují vznik zubního kazu, zánětu dásní a paradentózy 
  • snižuje riziko osteoporózy a onemocnění kloubů
  • harmonizují střevní flóru
  • více o účincích
  • Brusinka pěstování

    Použití brusinek: do salátů, ke svíčkové, přímá konzumace, smoothie, jogurtů


    Zobrazit více Zabalit
    Loading...