Brokolice
Brokolice, kromě hořčíku obsahuje i další cenné minerály a vitaminy jako jsou C, A a B6, a dále vápník, fosfor, draslík a železo.
- vařená brokolice si zachovává asi jen 40 % mikroživin (glukosinoláty a vitamin C) oproti jejímu čerstvému stavu
- brokolicové růžičky obsahuje o poznání více živin a prospěšných látek než stonky. Dodají až 3x více glukosinolátů a 2x více polyfenolů
Brokolice a její účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
- zdroj chlorofylu a kyseliny listové
- podporuje zdraví srdce a krevní oběh (draslík)
- podporuje krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem (železo)
- působí proti řídnutí kostí a podporuje zdraví zubů (vápník)
- mírní menstruační bolesti
- podporuje správnou funkci svalů, působí proti neklidu a podrážděnosti
- stabilizuje hladinu cukru v krvi
- snižuje riziko civilizačních onemocnění
- je zdrojem vlákniny, nízkokalorická a podporuje redukční dietu
- více
Použití: syrová, vařená, dušená
zobrazit více..