Brokolice

Brokolice, kromě hořčíku obsahuje i další cenné minerály a vitaminy jako jsou C, A a B6, a dále vápník, fosfor, draslík a železo.

  • vařená brokolice si zachovává asi jen 40 % mikroživin (glukosinoláty a vitamin C) oproti jejímu čerstvému stavu
  • brokolicové růžičky obsahuje o poznání více živin a prospěšných látek než stonky. Dodají až 3x více glukosinolátů a 2x více polyfenolů

Brokolice a její účinky:

  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
  • zdroj chlorofylu a kyseliny listové
  • podporuje zdraví srdce a krevní oběh (draslík)
  • podporuje krvetvorbu a zásobování buněk kyslíkem (železo)
  • působí proti řídnutí kostí a podporuje zdraví zubů (vápník)
  • mírní menstruační bolesti
  • podporuje správnou funkci svalů, působí proti neklidu a podrážděnosti
  • stabilizuje hladinu cukru v krvi
  • snižuje riziko civilizačních onemocnění
  • je zdrojem vlákniny, nízkokalorická a podporuje redukční dietu
  • více

Použití: syrová, vařená, dušená

zobrazit více..
Loading...