Brambory

Vedeli ste, že 20% živín, ako je napríklad skupina vitamínov B, vitamín C, kvalitné vláknina alebo dôležité minerály vrátane vápnika, obsahuje Bramborypráve bramborybramborová šupka? Nabudúce zemiaky poriadne umyte a dajte do hrnca na varenie. Po varení je tiež neloupejte a podávajte priamo so šupkou. viac

  • vysoký obsah vitamínu C
  • zdroj vlákniny
  • antioxidant
  • zdroj draslíku
Brambory po 10 minutách sníst, jinak se stavají kyselinotvorné.
 
 

Léčivé účinky bramborové šťávy:

  • při žaludečních a střevních potížích
  • proti žaludečním vředům a hojí také zánět střev
  • protizánětlivé účinky působí v ústní dutině na afty či paradontózu
  • podporuje imunitní systém
  • na různé ekzémy, akné a konečně také jako hydratující pleťová maska - nastrouhané brambory, necháme působit cca 25 min., 2 - 3 x týdně
Dávkování: 3x denně 1dl šťávy
Kontraindikace: pro lidi s nemocnými ledvinami
 
TIP na přípravu: šťávu z brambor přidejte do šťávy z červené řepy s trochou rakytníkové šťávy a trochou citronové šťávy
 
zobrazit více..
Loading...