Bezlepkové obiloviny

Obilny jsou zdrojem vitamínů skupiny B, vlákniny, proteinů a dalších výživných látek. Jejich pravidelná konzumace zlepší celkový zdravotní stav lidského organismu. Především makrobiotika doporučuje kombinovat obiloviny a luštěniny pro kompletní příjem všech esenciálních aminokyselin (tzv. kompletní proteiny) a zároveň lepší stravitelnost. Jaké si můžete vybrat obilniny, když chcete svému tělu dopřát odpočinek od pšenice (lepku) a trochu ty obilniny prostřídat? Máte opravdu z čeho vybírat. Mezi nejznámější bezlepkové obilniny patří sója, jáhly – proso, kukuřice, amarant, čirok, slzovka, quinoa, pohanka, hnědá, červená a černá rýže, oves, teff a další.

  • představení bezlepkových obilnin – účinky, použití
  • bezlepkové mouky
  • bezlepkové sladkosti (energetické tyčinky RAW ME, atd.)
  • bezlepkové snídaně a svačiny
  • zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li)
Zobrazit více Zabalit
Loading...