Avokádový olej
kvalitní avokádový olej se získává z dužiny avokáda ( je odstraněna slupka a jádro ) lisováním nejčastěji za studena při teplotě do 40 stupňů celsia. Avokádo obsahuje cca .13 – 22% oleje. Olej z prvního lisování se nazývá panenský.
Složení a účinky avokádového olej:
- náhrada olivového oleje v kuchyni, není tak hořký
- ulevuje při problémech s prostatou
- zdroj vitamínu A, C, K, B1, B3 a E
- zdroj minerálů: draslík, hořčík, fosfor
- vysoký obsah omega 9 - cca 60-70%
- snižuje hladinu cholesterolu v krvi
- brainfood ( deprese, podpora nervového systému )
- regenerační účinky
- lupénka, ekrémy
- padání vlasů
- při zácpě
- zpomaluje proces stárnutí
- prevence křečových žil
- kontrola nadváhy
Barva oleje: zelená
Použití: teplá a studené kuchyně, na dochucení jídel a speciálně sýrů
Dávkování: 1-2 polékové lžíce pro přímou konzumaci
Chuť: jemná oříšková
Avokádový olej?
zobrazit více..
Loading...