Avokádový olej

kvalitní avokádový olej se získává z dužiny avokáda ( je odstraněna slupka a jádro ) lisováním nejčastěji za studena při teplotě do 40 stupňů celsia. Avokádo obsahuje cca .13 – 22% oleje. Olej z prvního lisování se nazývá panenský.

Složení a účinky avokádového olej:

  • náhrada olivového oleje v kuchyni, není tak hořký      Avokádový olej
  • ulevuje při problémech s prostatou
  • zdroj vitamínu A, C, K, B1, B3 a E
  • zdroj minerálů: draslík, hořčík, fosfor
  • vysoký obsah omega 9  - cca 60-70%
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi
  • brainfood ( deprese, podpora nervového systému )
  • regenerační účinky
  • lupénka, ekrémy
  • padání vlasů
  • při zácpě
  • zpomaluje proces stárnutí
  • prevence křečových žil
  • kontrola nadváhy

Barva oleje: zelená

Použití: teplá a studené kuchyně, na dochucení jídel a speciálně sýrů

Dávkování: 1-2 polékové lžíce pro přímou konzumaci

Chuť: jemná oříšková

Avokádový olej?

zobrazit více..
Loading...