Avokádový olej
Kvalitní avokádový olej se získává z dužiny avokáda (je odstraněna slupka a jádro) lisováním nejčastěji za studena při teplotě do 40 °C (RAW kvalitra). Avokádo obsahuje cca 13-22 % oleje. Olej z prvního lisování se nazývá panenský. Avokádový olej je zdrojem omega kyselin, podporuje odolnost, podporuje výživu vlasů a nehtů, zpomaluje stárnutí, pomáhá při kožních problémech -trudovitost a ekzémy, brainfood, ulevuje při problémech s prostatou.
- podle The Guardian je na vypěstování jednoho kilogramu avokáda zapotřebí asi dva tisíce litrů vody. To je pro představu čtyřikrát více, než je potřeba na vypěstování stejného množství pomerančů, a desetinásobek množství vody, kterou potřebují rajčata.
Avokádový olej, složení a jeho účinky:
- zde uvedené informace s výrobkem nesouvisí a mají pouze informativní charakter (chcete-li) a nemohou vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin či výrobku
- brainfood
- působí proti stárnutí a podporuje regeneraci pokožky
- působí při tuhé stolici
- obsahuje vitamíny - A, C, B1, B2, B5, B6, B9, D, E, K
- zdroj minerálů - draslík, fosfor, hořčík, mangan, měď, selen, sodík, vápník, zinek, železo
- zdroj betasitosterolu - přírodní protioxidant
- článek o avokádu
Avokádový olej, schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
- nemá
zobrazit více..