Ančovičky
Ančovičky (sardel obecná) obsahují až 10krát tolik omega-3 mastných kyselin než u nás oblíbený tuňák,.ale také vápník, železo a další vitamíny a minerály. Je také nižší pravděpodobnost výskytu rtuti (či jiných toxických látek) u menších ryb než u větších jako je tuňák. Ančovičky jsou zdroemj omega 3 kyselin, ve 100g obsahují 1,9g, omega 3 kyselin
Ančovičky a jejich účinky na zdraví:
- vyšší úroveň omega-3 je důležitá i v průběhu těhotenství a dětství se
- má pozitivní vliv na zvýšení IQ v daném pasmu
- mají protizánětlivý účinek
- brainfood, vyživuje mozek
- posilují svalstvo a kosti
- příznivě působí na kardiovaskulární systém
Jaký je rozdíl mezi sardinkou a sardelí? Sardele jsou svou velikostí obvykle menší než sardinky.
21 potravin, které vyživí mozek
zobrazit více..
Loading...