Angrešt
Angrešt má žluto-zeleno, tmavo červenou barvu s malými jemnými chloupky, roste na malých keřících s trny. Některý ji zaměňují za jostu -
kříženec angreštu a rybízu. Angrešt je zdrojem vitamínu C, vitamínů skupiny B, E, betakarotenu (160mg na 100g) draslíku a křemíku.

- Kiwi - čínský angrešt
- Amalaki - indický angrešt
- Angrešt - srstka
Angrešt a jeho účinky:
- podporuje pevnost krevních stěn
- antioxidant
- plody výborně osvěží - obsahuje cca 85% vody
- zdroj vlákniny
- při chronické zácpě
- čistí organismus (obsah vlákniny)
- detoxikuje ledviny
- podporuje imunitní systém (vitamin C, E)
- podporuje proces hubnutí a odvodňování
- mírně snižuje krevní tlak
- urychluje metabolismus
- více
Použití: přímá konzumace, kompoty, marmelády, džemy
Chuť: mírně sladká až trpká, aromatická
Dozrávání: záleží na konkrétní odrůdě, nejběžněji angrešt dozrává během července
Tip: Angrešt patří mezi snadno ochutitelné ovoce, pokud k němu přidáte mističku malin, jahod, černého rybízu či borůvek, přijme chuť daného ovoce a celá marmeláda bude vonět například po malinách. Pokud to chcete vyzkoušet, tak doporučený poměr je 70 % angreštu a 30 % jiného ovoce.
zobrazit více..
Loading...