Acerola (Barbadoská třešeň, Malphighia glabra)
Třešeň acerola je červená bobullovina s kyselými šťavnatými plody o velikosti cca 1- 3 cm (3-5g) připomínající třešeň, původem z Jižní Ameriky
(Yucatan). Je zdrojem vitamínu A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E; a minerálů draslíku, sodíků, hořčíku, zinku, vápníku, železa, měďi, fosforu; přírodních cukrů (glukózy, fruktózy a sacharózuy), karotenoidů a flavonoidů. Čerstvé plody obsahují až 90% vody.

Acerola a její na zdraví:
- významný zdroj vitamínu C ( kyseliny askorbová cca 1600mg ve 100g)
- téměř 30 krát více vitamínu C než pomeranč
- zdroj Rutinu
- zdroj energie
- zdroj elektrolytů
- antioxidační účinky
- podporuje imunitní systém
- antibakteriální vlastnosti
- působí proti předčasnému stárnutí těla i buněk
- zvyšuje odolnost proti stresu a depresím
- působí jako prevence proti infekcím infekcemi,
- působí protizánětlivě (při zánětech dásní)
- podporuje tvorbu červených krvinek,
- snižuje krevní tlak,
- má pozitivní vliv na klouby, zuby, krvácení dásní a hojení ran
- podporuje tvorbu kolagenu
- prospívá zraku
- snižuje hladinu"škodlivého cholesterolu"
- prevence proti nachlazení a chřipce
- působí jako prevnce civilizačních chorob (rakovina...)
- podporuje pevné a zdravé zuby a klouby
- udržuje zdravé a pružné cévy
- zrychluje metabolismus
Kde koupit prášek z Aceroly?
zobrazit více..
Loading...