Nejíte maso? Asi ve vaší stravě pravděpodobně něco chybí....
Existuje bezpočet důvodů, proč jíst vegetariánskou nebo veganskou stravu. Ve srovnání s lidmi, kteří jí maso, mají vegetariáni a vegani tendenci vážit méně a mají nižší výskyt srdečních onemocnění, rakoviny a diabetu 2. typu.
A přes tyto zmíněné výhody může vegetariánům hrozit nedostatek některých živin.
Pokud patříte k této skupině která konzumuje rostlinnou stravu, zamyslete se, které vitamíny a minerály mohou s největší pravděpodobností chybět ve vašem jídelníčku . Zde je několik tipů, které vám pomohou vyplnit nutriční mezery.
Vápník
Vápník je nezbytný pro silné kosti a zuby, a také hraje důležitou roli v cévním systému a nervových funkcích. Mléko, jogurt, sýr a další mléčné výrobky jsou největší zdroje. Zde je několik typů pro vegany a vegetariány.
- tofu
- brokolice
- zelená listová zelenina
- avokádo
- mandle