29. Řeřicha
Nejen, že je řeřicha nízkokalorické potravina, ale má čistící funkci a pomáhá uvolňovat enzymy v játrech a tak pomáhá odstraňovat toxické nahromadění odpadních látek. Tyto malé drobounké rostlinky v sobě ukrývají velké množství železa i jódu, také vitamínu C, vápníku a sodíku, kromě již zmiňovaného draslíku. Řadu vitamínů navíc doplňuje vláknina, riboflavin a kyselina askorbová.
- výrazné močopudné účinky
- přispívá k očistě ledvin
- využívá se i pro detoxikační kůry
- podporuje i tvorbu trávících šťáv
- povzbuzuje jaterní a žlučníkovou činnost
30. Wheatgrass, mladá pšenice
Tyto mladé malé výhonky pšenice obnovují zásaditost krve a jsou silný detoxikant a čistič játer. Stelný účinky má i zelený šťáva z ječmene. Mladá pšenice obsahuje betakaroten, vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, niacín, biotin, kyselinu listovou, široké spektrum aminokyselin: Alanín, Methionín, Arginín, Fenylalanín, Prolín, Serín, Glycín, Treonín, Histidín, Tyrosín, Izoleucín, Valín, Leucín, Lyzín, Kyselina aspartamová, Kyselina glutamová. Minerály jako draslík hořčík, křemík, zinek, vápník, ale především enzymy a chlorofyl. Mladá pšenice je považována za nutričně nejhodnotnější trávu na světě.
- zdroj chlorofylu
- posiluje imunitu
- snižuje chronickou únavu
- energetická a energetická bomba
- pomáhá při překyseleném žalůdku
- zásobuje játra a ledviny důležitými látkami
- odplavuje toxiny a těžké kovy z těla
- více