10 prebiotických potravin pro optimální zdraví.

Komplex bakterií nalezeých ve zdravých lidských střevech je něco, co právě začínáme chápat, ale jedna věc je jistá: Získat dostatek zdravých prebiotických potraviny pomáhá vytvářet správné prostředí pro "dobré bakterie", a kvašené (nepasterizované) potraviny pomáhají udržovat tyto kolonie baktérií vitální.
Prebiotické potraviny obsahují vláknu, která nelze dobře a rychle strávit, takže vytvoří prostředí, kde mohou tyto dobré bakterie prosperovat. Dá se říci, že ne všechny potraviny, které jíme, jsou pro nás vhodné. Vláknina kořene čekanky se nerozkládá v žaludku nebo tenkém střevě velmi dobře. To znamená, že tato vláknina je v tlustém střevě důležitá pro užitečné bakterie a je vhodný přístav pro zdravý vývoj. Vláknina pomáhá čistit střeva a podporuje také všechny bakterie.
Pokud přidáte prebiotické potraviny do svého jídelníčku budete mít zdravá střeva:

Syrový kořeny čekanky

Kořen obsahuje 65 procent prebiotické vlákniny. Čekankový kořen má chuť podobnou kávě (i když neobsahuje žádný kofein) a má vysoký podíl sacharidů a tak může být použit namísto tuků.

RAW topinambury

Topinambur obsahuje asi 31,5 procent prebiotik a je také jednou z nejlepších potravin proti vzniku úzkosti, může pomoci od stresu a úzkosti.

Raw pampeliškové listy

Syrové pampeliškové listy mají asi 24,3 procent prebiotické vlákniny a jsou jednou z nejvíce výživných jedlých květin. Samotné lístky jsou vhodné do jakéhokoliv salátu.

Syrový česnek

Česnek má protirakovinové vlastnosti. Česnek je také jednou z nejlepších bylin a koření proti diabetu. Česnek je silná protizánětlivá potravina, a obsahuje cca 17,5 procenta prebiotik, což je skvělý doplněk pro některé pokrmy.

Loupaný česnek
Loupaný česnek

Syrový pórek

Pórek je jedna z nejlepších potravin, které bojují proti rýmě a chřipce , ale obsahuje 11,7 procenta prebiotické vlákniny.

Pórek
Pórek

Syrové cibule

S obsahem 8,6 procenty prebiotické vlákniny je cibule jednou z velkých zdravotních výhod. Tyto zelenina může také pomoci udržet zdravé srdce a posiluje kosti.

Cibule
Cibule

Smažená nebo vařená cibule

Surová cibule má vyšší obsah prebiotické vlákniny než vařené cibule (5 procent prebiotické vlákniny), vařená cibule má ale ještě vyšší obsah než mnoho další zeleniny.

Raw Chřest

Chřest je potravina, která nejen bojuje s kocovinou, ale syrový chřest obsahuje 5 procent prebiotické vlákniny. Pokud přidáte chřest do rýžové houbové polévky můžete nakrmit zdravými bakteriemi tělo a vyléčit střeva.

Chřest
Chřest

Syrové pšeničné otruby a pšeničná mouka

Syrové pšeničné otruby a pšeničná mouka při pečení obsahují cca 5 procent prebiotické vlákniny. Ale pšenice může u některých lidí působit zdravotní potíže.

Raw Banan

Banány mají vysoký vysoký obsah draslíku a hořčíku, ale obsahují také jedno procento prebiotické vlákniny. Další výhodou pro sportovce je, že banány jsou také vhodné pro přípravu sportovních nápojů, obsahují tak antioxidanty, vlákninu, draslík a vitamin B6.
U uveděných hodnot obsahu vlákniny jsou uváděny procentuální hmotnostní díly.

Banány
Banány

Komplex bakterií nalezeých ve zdravých lidských střevech je něco, co právě začínáme chápat, ale jedna věc je jistá: Získat dostatek zdravých prebiotických potraviny pomáhá vytvářet správné prostředí pro "dobré bakterie", a kvašené (nepasterizované) potraviny pomáhají udržovat tyto kolonie baktérií vitální.
Prebiotické potraviny obsahují vláknu, která nelze dobře a rychle strávit, takže vytvoří prostředí, kde mohou tyto dobré bakterie prosperovat. Dá se říci, že ne všechny potraviny, které jíme, jsou pro nás vhodné. Vláknina kořene čekanky se nerozkládá v žaludku nebo tenkém střevě velmi dobře. To znamená, že tato vláknina je v tlustém střevě důležitá pro užitečné bakterie a je vhodný přístav pro zdravý vývoj. Vláknina pomáhá čistit střeva a podporuje také všechny bakterie.
Pokud přidáte prebiotické potraviny do svého jídelníčku budete mít zdravá střeva:

Syrový kořeny čekanky

Kořen obsahuje 65 procent prebiotické vlákniny. Čekankový kořen má chuť podobnou kávě (i když neobsahuje žádný kofein) a má vysoký podíl sacharidů a tak může být použit namísto tuků.

RAW topinambury

Topinambur obsahuje asi 31,5 procent prebiotik a je také jednou z nejlepších potravin proti vzniku úzkosti, může pomoci od stresu a úzkosti.

Raw pampeliškové listy

Syrové pampeliškové listy mají asi 24,3 procent prebiotické vlákniny a jsou jednou z nejvíce výživných jedlých květin. Samotné lístky jsou vhodné do jakéhokoliv salátu.

Syrový česnek

Česnek má protirakovinové vlastnosti. Česnek je také jednou z nejlepších bylin a koření proti diabetu. Česnek je silná protizánětlivá potravina, a obsahuje cca 17,5 procenta prebiotik, což je skvělý doplněk pro některé pokrmy.

Loupaný česnek
Loupaný česnek

Syrový pórek

Pórek je jedna z nejlepších potravin, které bojují proti rýmě a chřipce , ale obsahuje 11,7 procenta prebiotické vlákniny.

Pórek
Pórek

Syrové cibule

S obsahem 8,6 procenty prebiotické vlákniny je cibule jednou z velkých zdravotních výhod. Tyto zelenina může také pomoci udržet zdravé srdce a posiluje kosti.

Cibule
Cibule

Smažená nebo vařená cibule

Surová cibule má vyšší obsah prebiotické vlákniny než vařené cibule (5 procent prebiotické vlákniny), vařená cibule má ale ještě vyšší obsah než mnoho další zeleniny.

Raw Chřest

Chřest je potravina, která nejen bojuje s kocovinou, ale syrový chřest obsahuje 5 procent prebiotické vlákniny. Pokud přidáte chřest do rýžové houbové polévky můžete nakrmit zdravými bakteriemi tělo a vyléčit střeva.

Chřest
Chřest

Syrové pšeničné otruby a pšeničná mouka

Syrové pšeničné otruby a pšeničná mouka při pečení obsahují cca 5 procent prebiotické vlákniny. Ale pšenice může u některých lidí působit zdravotní potíže.

Raw Banan

Banány mají vysoký vysoký obsah draslíku a hořčíku, ale obsahují také jedno procento prebiotické vlákniny. Další výhodou pro sportovce je, že banány jsou také vhodné pro přípravu sportovních nápojů, obsahují tak antioxidanty, vlákninu, draslík a vitamin B6.
U uveděných hodnot obsahu vlákniny jsou uváděny procentuální hmotnostní díly.

Banány
Banány