Komplex bakterií nalezeých ve zdravých lidských střevech je něco, co právě začínáme chápat, ale jedna věc je jistá: Získat dostatek zdravých prebiotických potraviny pomáhá vytvářet správné prostředí pro "dobré bakterie", a kvašené (nepasterizované) potraviny pomáhají udržovat tyto kolonie baktérií vitální.
Prebiotické potraviny obsahují vláknu, která nelze dobře a rychle strávit, takže vytvoří prostředí, kde mohou tyto dobré bakterie prosperovat. Dá se říci, že ne všechny potraviny, které jíme, jsou pro nás vhodné. Vláknina kořene čekanky se nerozkládá v žaludku nebo tenkém střevě velmi dobře. To znamená, že tato vláknina je v tlustém střevě důležitá pro užitečné bakterie a je vhodný přístav pro zdravý vývoj. Vláknina pomáhá čistit střeva a podporuje také všechny bakterie.
Pokud přidáte prebiotické potraviny do svého jídelníčku budete mít zdravá střeva:
Syrový kořeny čekanky
Kořen obsahuje 65 procent prebiotické vlákniny. Čekankový kořen má chuť podobnou kávě (i když neobsahuje žádný kofein) a má vysoký podíl sacharidů a tak může být použit namísto tuků.