Zeaxantin

Zeaxantin

Přírodní zdroje zeaxantinu jsou například:

  • goji, kustovnice čínská (lutein a zeaxantin),
  • švestky, borůvky,
  • vlašské ořechy (lutein a zeaxantin).
  • listová zelenina, je zdrojem luteinu a zeaxantinu, které snižují riziko šerosleposti a rozvoje makulární degenerace
  • špenát je zdrojem luteinu a zeaxantinu - karotenoidů, které pomáhají předcházet ztrátě zraku v důsledku degenerace makuly, nejcitlivější části sítnic, špenát je prevenci depresí a duševních chorob, zároveň podporuje ostré vidění a má pozitivní vliv na štítnou žlázu
  • pažitka podporuje zdraví očí - zdroj zeaxantinu a luteinu
  • slepičí vejce, podporují zdraví očí a ochraňuje je (snižují riziko makulární degeneraci), zdroj luteinu a zeaxantinu
  • mrkvová náť obsahuje lutein, zeaxantin a beta-karoten. Tyto sloučeniny pomáhají chránit sítnici před oxidačním stresem a současně snižují riziko makulární degenerace
Loading...