Datle Patří Mezi Nejstarších A Současně Také Nejzdravější Potraviny. Datle ( Tmavě Hnědé Oválné Plody Dlouhé 3 Až 7 Cm A&Nbsp;Široké 2 Až 3 Cm ) Jsou Ovoce, Které Roste Na Palmě - Datlovníku Pravém ( Phoenix Dactylifera ). A Je Nazýváno Energetickou, Minerálovou A Vitamínovou Bombou. Datle Pochází Původně Z&Nbsp;Oblasti Přední Asie, Přesněji Z&Nbsp;Oblasti Mezopotámie. Sušené Datle Jsou Obzvlášť Bohaté Na&Nbsp;Draslík A&Nbsp;Vitaminy B1, B2,B3, B5, B9 A&Nbsp;A, E, K ( Vitamin C Téměř Chybí), Zdroj, Mědi, Železa, Síry A&Nbsp;Hořčíku . Čerstvé I&Nbsp;Sušené Datle Jsou Výživné Enormním Obsahem Cukru ( 30-70% ) - Rychlý Zdroj Energie. Datle V Čerstvém Stavu Obsahují Asi 30% Vody A 50% Cukrů. Sušené Bobule Mají Méně Než 10 % Vody A Poměr Cukru Přesahuje 60%.
Chuť: Velmi Sladké
Použití: Základ Pro Slané I Sladké Vaření, Slouží I Jako Náhrada Chleba, Vhodné Na Svačinu V Sušené Podobě, Můžeme Kombinovat S Tvarohem Nebo Jogurtem
Tip: 100 G Vypeckovaných Datlí Několik Minut Povaříme V Půl Litru&Nbsp; Kravského Mléka, Můžeme Přidat Lžíci Medu, Získáme Směs S Blahodárný Vlivem Na Respirační Systém.
Datle Mají Svoji Kolébku V Severní Africe - Maroku ( Díky Féničanům Se Rozšířila Po Celém Středozemí ) . Nyní Se Pěstují V Iráku, Egyptě, Maroku, Ale Také V&Nbsp;Indii,&Nbsp; Pákistánu, Na&Nbsp;Kanárských Ostrovech A Severní Americe
Jak Vyrobit Datlovou Pastu?