Co jsou to antioxidanty ?
Antioxidanty jsou látky, které omezují aktivitu volných radikálů, snižují pravděpodobnost jejich vzniku nebo je mění do méně reaktivních nebo nereaktivních stavů. Tím antioxidanty omezují proces oxidace v organismu.
Antioxidanty působí při prevenci poškození buněk, které urychluje jejich stárnutí a změny v buňkách a může vyústit i v rakovinu nebo mnoho jiných nemocí. Vědci začali odkrývat některá tajemství obestírající tuto problematiku, které je pro sportovce zajímavé jak z hlediska zdravotního, tak z hlediska možnosti zvýšení výkonu a zotavení po něm.
Zkušenosti prokazují nižší výskyt rakoviny u osob, jejichž strava je bohatá na ovoce a zeleninu. To vede k přesvědčení, že taková strava obsahuje látky, pravděpodobně antioxidanty, které brání rozvoji rakovin. Antioxidanty zpomalují proces stárnutí a preventivně působí vůči srdečním onemocněním a infarktu.
Antioxidanty chrání naše buňky proti napadení volných radikálů a tím pádem proti nemocem.
Seznam antioxidantů v nabídce AWA shop
- Goji Himalyo 750ml
- Ječmen a Chlorella Green ways
- Ječmen, Chlorella a Spirulina Fresh
- ACAI Berry
- Černý jeřáb , Více o arónii ( černá jeřabina ), účinky, aktivní látky.
- Granátové jablko
- Chia semínka
- BIO Noni
- Mandle
- kokosový olej
- amalaki, černý rybíz, rakytnik řešetlákový
- Maca peruánská
- a další..
Antioxidanty sú látky, ktoré obmedzujú aktivitu voľných radikálov , znižujú pravdepodobnosť ich vzniku alebo ich mení do menej reaktívnych alebo nereaktívnych stavov Tým antioxidanty obmedzujú proces oxidácie v organizme .Antioxidanty pôsobia pri prevencii poškodenia buniek , ktoré urýchľuje ich starnutie a zmeny v bunkách a môže vyústiť aj v rakovinu alebo mnoho iných chorôb . Vedci začali odkrývať niektoré tajomstvá obostierajúcich túto problematiku , ktoré je pre športovcov zaujímavé ako z hľadiska zdravotného , tak aj z hľadiska možnosti zvýšenia výkonu a zotavenie po ňom .Skúsenosti dokazujú nižší výskyt rakoviny u osôb , ktorých strava je bohatá na ovocie a zeleninu . To vedie k presvedčeniu , že takáto strava obsahuje látky , pravdepodobne antioxidanty , ktoré bránia rozvoju rakovín . Antioxidanty spomaľujú proces starnutia a preventívne pôsobí proti srdcovým ochoreniam a infarktu .
Antioxidanty chránia naše bunky proti napadnutiu voľných radikálov a tým pádom proti chorobám .