Amygdalin, vitamin B17

Vitamin B17 (amygdalin, zdrojem kyanovodíku)  je ve své čisté formě bíla, ve vodě rozpustná hořko chutnající substance. Vitamín B17 se vyskytuje ve více než 1200 jedlých rostlinách na světě. Nalezneme jej především v semenech (jádrech) ovoce skupiny Prunus Rosacea (hořké mandle, meruňky, třešně, broskve a švestky) ale i v obilninách, kukuřici, ječmeni, prosu, čočce, hrášku, jablkových jadýrkách, makadamiových oříšcích, ostružinách, malinách, bambusových výhoncích a v mnoha dalších potravinách.

U národu Hunzů (oblast Pakistánu) se nevyskytuje rakovina, jejich strava je bohatá na amygdalin (vitamin B17), který získávali z meruňkových jader.Inuité získávali Inuité z ostružin a sobího masa. Nutno ale podotknout, že tyto národy žily zdravým životním stylem (skladba stravy, fyzická aktivita, nekonzumobali alkohol a cigarety, neměli obezitu atd.)

Použití vitaminu B17

  • přírodní alternativní způsob léčby nebo prevence rakoviny
  • chrání před mrtvicí
  • prospívá imunitě

Přírodní zdroje vitamínu B17:

  • hořká maruňková jádra

Konzumace: hořká meruňková jádra doporučujeme kombinovat se sušenými meruňkami

zobrazit více..
Loading...