5 kroků, jak snížit chuť na sladké

Autor: LAIK

Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit.

Více bílkovin ve stravě

Proteiny jsou pomocníci, kteří dokáží vyrovnat hladinu cukru v krvi. Což je v tomto našem boji ideální první krok. K potravinám, které v sobě mají ty správné bílkoviny, patří: 

 

Větší příjem zdravých tuku

Naše tělo může spálit cukr pro tvorbu energie nebo může pro tvorbu energie spálit tuk. Pokud přestaneme tělu dodávat cukr, začne více konzumovat právě tuk. Tímto způsobem tak Vaše tělo začne spalovat ty správné tuky a pomůže zahájit proces hubnutí.  Důležité je, aby šlo o zdravé tuky. Zde se doporučuje, abychom se zaměřili na středomořskou stravu. Do středomořské stravy jsou zahrnuty:

  • Ořechy (např.: mandle)
  • Čerstvé ovoce a zelenina (např: špenát, lilek, artyčoky, květák, rajčata, fenykl..) 
  • Semínka (např.: sezamová semínka)
  • Olivový olej
  • Drůbež
  • Sýry 
  • Luštěniny a fazole
  • Bylinky (např.: oregano, petržel, rozmarýn)
  • Ryby, mořské plody
  • Vejce 
  • Kozí mléko
  • Voda, čaj
  • Sklenku červeného vína J

 

Přidejte do svého jídelníčku spoustu vlákniny

Díky vláknině se budeme cítit déle sytí. Díky tomu je v těle podpořena detoxikace. Doporučuje se denně mít přísun cca 35-40 gramů vlákniny. Proto si jídelníček obohaťme o:

Doplnění vlákniny je také vynikající pro snížení výskytu cukrovky, vysokého tlaku, ledvinových kamenů, srdečních chorob, aterosklerózy, zácpy, crohnově nemoci, průjmu, hemeroidů, obezity a žaludečních vředů. Myslím, že tohle je až moc velké plus na to, abych se opravdu nad svým zdravým zamysleli a dopřáli si více vlákniny ve svém jídelníčku!

Jezte více potravin, která v sobě obsahují probiotika

Kyselejší potraviny jako je například jogurt nebo kefír jsou v boji s bakteriemi perfektním pomocníkem. Také jsou skvělé pro snížení chutě na sladké. K dalším potravinám tohoto druhu se řadí:

  • zelí 
  • jablečný ocet 
  • citrónová šťáva 
  • kombucha 
  • kokosový kefír
  • sýr 
  • tempeh

 Zkuste vyměnit cukr za stévii

 Stévie je přírodní sladidlo, které se v dnešní době používá jako alternativa cukru. Je dobrá jako pomocník při překonání chutě na sladké. Máme 2 druhy stévie:

  • Zelený list stévie – je druh nejméně opracovaný. Listy stévie jsou vysušené a zpracované do práškové podoby. Tento prášek je sladký až 40x více než normální cukr. Stévie má nahořklou chuť. 
  • Stévie výtažky – některé výrobky už v dnešní době dokáží oddělit sladkou a nahořklou chuť stévie. Tento typ sladidla je po zdravotní stránce lepší než některé druhy sladidel. Tento druh stévie je 200x sladší než běžný cukr.

 Na mém eshopu bych Vám mohla nabídnout hned několik variant stévie. Mám pro Vás tabletky nebo kapky s různými druhy příchutí nebo stévia prášek.

 

 Nejlepší alternativy místo cukru - přírodní sladidla

 Dalším pomocníkem, jak se zbavit chutě na cukry, jsou jeho přírodní náhražky:

  • Med – jedna lžíce má 64 kalorií a má daleko lepší dopad pro naše glykemické zatížení.
  • Datleobsahují vitamín B6, mangan, měď, draslík a železo. Jsou snadno stravitelné a jsou dobré pro správný metabolismus. 
  • Cukr z kokosu– je v poslední době velmi oblíbený, jelikož obsahuje spoustu minerálních látek s nízkou glykemickou zátěží.
  • Javorový sirupje skvělým zdrojem vápníku, zinku, manganu a draslíku. Javorový sirup je bohatý na antioxidanty. Javorový sirup je přírodní sladidlo, které pomáhá snižovat oxidační stres.
  • Melasa– se získává přímo ze surového třtinového cukru, varem. Melasa je bohatá na živiny. 
  • Balsamikový ocet – je plný antioxidantů a je vynikající na zdravé trávení.
  • Banánové pyré – banány jsou bohatým zdrojem vitamínu B6 a C, mají spoustu vlákniny a draslíku.

Tak co? J  Už aspoň trošku víte, jak zahnat chuť na sladké tak, aby to nebylo příliš drastické? J Jaro j

Nevím jak vy, ale já a i mé kamarádky čas od času po obídku nebo večer bojujeme s chutěmi na sladké. Proto jsem se rozhodla najít způsob, jak těmto přibíracím taktikám zabránit. A našla jsem! Mám pro nás 5 kroků, jak se těmto chutím postavit.

Více bílkovin ve stravě

Proteiny jsou pomocníci, kteří dokáží vyrovnat hladinu cukru v krvi. Což je v tomto našem boji ideální první krok. K potravinám, které v sobě mají ty správné bílkoviny, patří: 

 

Větší příjem zdravých tuku

Naše tělo může spálit cukr pro tvorbu energie nebo může pro tvorbu energie spálit tuk. Pokud přestaneme tělu dodávat cukr, začne více konzumovat právě tuk. Tímto způsobem tak Vaše tělo začne spalovat ty správné tuky a pomůže zahájit proces hubnutí.  Důležité je, aby šlo o zdravé tuky. Zde se doporučuje, abychom se zaměřili na středomořskou stravu. Do středomořské stravy jsou zahrnuty:

  • Ořechy (např.: mandle)
  • Čerstvé ovoce a zelenina (např: špenát, lilek, artyčoky, květák, rajčata, fenykl..) 
  • Semínka (např.: sezamová semínka)
  • Olivový olej
  • Drůbež
  • Sýry 
  • Luštěniny a fazole
  • Bylinky (např.: oregano, petržel, rozmarýn)
  • Ryby, mořské plody
  • Vejce 
  • Kozí mléko
  • Voda, čaj
  • Sklenku červeného vína J

 

Přidejte do svého jídelníčku spoustu vlákniny

Díky vláknině se budeme cítit déle sytí. Díky tomu je v těle podpořena detoxikace. Doporučuje se denně mít přísun cca 35-40 gramů vlákniny. Proto si jídelníček obohaťme o:

Doplnění vlákniny je také vynikající pro snížení výskytu cukrovky, vysokého tlaku, ledvinových kamenů, srdečních chorob, aterosklerózy, zácpy, crohnově nemoci, průjmu, hemeroidů, obezity a žaludečních vředů. Myslím, že tohle je až moc velké plus na to, abych se opravdu nad svým zdravým zamysleli a dopřáli si více vlákniny ve svém jídelníčku!

Jezte více potravin, která v sobě obsahují probiotika

Kyselejší potraviny jako je například jogurt nebo kefír jsou v boji s bakteriemi perfektním pomocníkem. Také jsou skvělé pro snížení chutě na sladké. K dalším potravinám tohoto druhu se řadí:

  • zelí 
  • jablečný ocet 
  • citrónová šťáva 
  • kombucha 
  • kokosový kefír
  • sýr 
  • tempeh

 Zkuste vyměnit cukr za stévii

 Stévie je přírodní sladidlo, které se v dnešní době používá jako alternativa cukru. Je dobrá jako pomocník při překonání chutě na sladké. Máme 2 druhy stévie:

  • Zelený list stévie – je druh nejméně opracovaný. Listy stévie jsou vysušené a zpracované do práškové podoby. Tento prášek je sladký až 40x více než normální cukr. Stévie má nahořklou chuť. 
  • Stévie výtažky – některé výrobky už v dnešní době dokáží oddělit sladkou a nahořklou chuť stévie. Tento typ sladidla je po zdravotní stránce lepší než některé druhy sladidel. Tento druh stévie je 200x sladší než běžný cukr.

 Na mém eshopu bych Vám mohla nabídnout hned několik variant stévie. Mám pro Vás tabletky nebo kapky s různými druhy příchutí nebo stévia prášek.

 

 Nejlepší alternativy místo cukru - přírodní sladidla

 Dalším pomocníkem, jak se zbavit chutě na cukry, jsou jeho přírodní náhražky:

  • Med – jedna lžíce má 64 kalorií a má daleko lepší dopad pro naše glykemické zatížení.
  • Datleobsahují vitamín B6, mangan, měď, draslík a železo. Jsou snadno stravitelné a jsou dobré pro správný metabolismus. 
  • Cukr z kokosu– je v poslední době velmi oblíbený, jelikož obsahuje spoustu minerálních látek s nízkou glykemickou zátěží.
  • Javorový sirupje skvělým zdrojem vápníku, zinku, manganu a draslíku. Javorový sirup je bohatý na antioxidanty. Javorový sirup je přírodní sladidlo, které pomáhá snižovat oxidační stres.
  • Melasa– se získává přímo ze surového třtinového cukru, varem. Melasa je bohatá na živiny. 
  • Balsamikový ocet – je plný antioxidantů a je vynikající na zdravé trávení.
  • Banánové pyré – banány jsou bohatým zdrojem vitamínu B6 a C, mají spoustu vlákniny a draslíku.

Tak co? J  Už aspoň trošku víte, jak zahnat chuť na sladké tak, aby to nebylo příliš drastické? J Jaro j